Bramborový segedín

Recept na bramborový guláš doplněný klobáskou, zeleninou a kysaným zelím.


4.318x
45 min

Ingredience

2 lžíceolej
500 gbrambory
3 kscibule
3 ksrajče
4 ksklobása
1 lmasový vývar
100 ganglická slanina
1 ksčervená paprika
1 kszelená paprika
1 ksžlutá paprika
300 gkysané zelí

podle chuti

sůl
drcený kmín
2 lžícemletá sladká paprika
mletý černý pepř

na ozdobu

150 gkysaná smetana
sekaná pažitka

Postup přípravy

Brambory očistíme, pokrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky, barevné papriky (červená, zelená, žlutá) a rajčata na nudličky. Na trošce oleje orestujeme slaninu a cibuli a poprášíme sladkou paprikou. Zpěníme a přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a kysané zelí. Směs osolíme, opepříme a okmínujeme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 25 minut. Pak přidáme na silnější kolečka nakrájenou ostravskou nebo paprikovou klobásku a bramborový segedín 10 minut dovaříme. Bramborový segedín rozdělíme na talíře. Na porci dáme lžíci kysané smetany, posypeme pokrájenou pažitkou a podáváme třeba s krajíčkem chleba.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový segedín

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena