Netradiční bramborový salát vhodný jako lehký oběd.
Hodnocení
3.9
/ 5 (124x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Zálivka
Česnek3 stroužky
Majonéza100 g
Zakysaná smetana100 g
Citronová šťáva1 lžíce
Ostatní
Sůl
Vejce4 ks
Brambory400 g
Tuňák v oleji2 konzervy
Hlávkový salát1 ks
Kukuřice sterilovaná100 g
Mletý černý pepř
Fazolky100 g
Na ozdobu
Petrželka
Černé olivy70 g
Čekankové puky1 ks
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na silnější plátky.
Zálivku připravíme smícháním majonézy a zakysané smetany, přidáme lžíci citronové šťávy, rozetřený česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a připravenou zálivku dáme vychladit do lednice.
Olivy pokrájíme na plátky, uvařená vejce natvrdo na čtvrtky. Přidáme plátky brambor, okapané zelené fazolky, kukuřici a kousky tuňáka. Tyto ingredience lehce promícháme.
Na talířky rozdělíme listy čekanky a hlávkového salátu, na ně rozložíme bramborový salát, který polijeme připraveným dresinkem. Povrch salátu dozdobíme celými olivami, plátkem citrnu a petrželkou.