Vaření.czReceptyBramborový salát s tuňákem

Bramborový salát s tuňákem

Netradiční bramborový salát vhodný jako lehký oběd.


3.2124x
45 min

Ingredience

sůl
4 ksvejce
400 gbrambory
2 konzervytuňák v oleji
1 kshlávkový salát
100 gsterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
100 gzelené fazolky

zálivka

3 stroužkyčesnek
100 gmajonéza
100 gzakysaná smetana
1 lžícecitronová šťáva

na ozdobu

petrželka
70 gčerné olivy
1 ksčekankový puk

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na silnější plátky. Zálivku připravíme smícháním majonézy a zakysané smetany, přidáme lžíci citronové šťávy, rozetřený česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a připravenou zálivku dáme vychladit do lednice. Olivy pokrájíme na plátky, uvařená vejce natvrdo na čtvrtky. Přidáme plátky brambor, okapané zelené fazolky, kukuřici a kousky tuňáka. Tyto ingredience lehce promícháme. Na talířky rozdělíme listy čekanky a hlávkového salátu, na ně rozložíme bramborový salát, který polijeme připraveným dresinkem. Povrch salátu dozdobíme celými olivami, plátkem citrnu a petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový salát s tuňákem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena