Bramborový salát s tuňákem

Netradiční bramborový salát vhodný jako lehký oběd.


3.2124x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na silnější plátky.

Zálivku připravíme smícháním majonézy a zakysané smetany, přidáme lžíci citronové šťávy, rozetřený česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a připravenou zálivku dáme vychladit do lednice.

Olivy pokrájíme na plátky, uvařená vejce natvrdo na čtvrtky. Přidáme plátky brambor, okapané zelené fazolky, kukuřici a kousky tuňáka. Tyto ingredience lehce promícháme.

Na talířky rozdělíme listy čekanky a hlávkového salátu, na ně rozložíme bramborový salát, který polijeme připraveným dresinkem. Povrch salátu dozdobíme celými olivami, plátkem citrnu a petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát s tuňákem

Zpět na recept