Bramborový pekáček

Rychlá a nenáročná příprava receptu na zapečené brambory.


5.011x
60 min
1×

Ingredience

500 gbrambory
1 kscibule
200 guzenina
150 gkysaná smetana
1 špetkamuškátový oříšek
2 lžícedijonská hořčice
150 gsmetanový sýr
80 gmíchaná zelenina
2 lžícečerstvá pažitka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
sýr
mletý pepř

na potření

máslo

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si na trošce oleje zpěníme oloupanou cibulku nakrájenou na kostičky. Cibulku podlijeme troškou vývaru a přidáme oloupanou a nakrájenou zeleninu. Zeleninu dáme takovou, jaká nám chutná. Já použila lilek, mrkev, cuketu a artyčok. K zelenině přidáme nakrájenou klobásu, šunku nebo jiný salám a restujeme do částečného změknutí zeleniny, ale ne do rozvaření. Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi slabounké plátky. Zeleninovou směs a nakrájené brambory promícháme s nasekanou pažitkou, hořčicí, smetanou a sýrem. Pekáček vymažeme máslem nebo sádlem, vsypeme bramborovou směs se zeleninou a uhladíme. Brambory posypeme hojně sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C asi na 40 - 50 minut dozlatova. Bramborový pekáček podáváme teplý s okurkovým nebo barevným salátem.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový pekáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena