Bramborový pekáček

Rychlá a nenáročná příprava receptu na zapečené brambory.


5.011x
60 min
1×

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si na trošce oleje zpěníme oloupanou cibulku nakrájenou na kostičky. Cibulku podlijeme troškou vývaru a přidáme oloupanou a nakrájenou zeleninu. Zeleninu dáme takovou, jaká nám chutná. Já použila lilek, mrkev, cuketu a artyčok. K zelenině přidáme nakrájenou klobásu, šunku nebo jiný salám a restujeme do částečného změknutí zeleniny, ale ne do rozvaření.

Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi slabounké plátky.

Zeleninovou směs a nakrájené brambory promícháme s nasekanou pažitkou, hořčicí, smetanou a sýrem.

Pekáček vymažeme máslem nebo sádlem, vsypeme bramborovou směs se zeleninou a uhladíme. Brambory posypeme hojně sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C asi na 40 - 50 minut dozlatova.

Bramborový pekáček podáváme teplý s okurkovým nebo barevným salátem.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový pekáček

Zpět na recept