1 dl | mléko | |
1 ks | pórek | |
150 g | mozzarella | |
3 lžíce | olivový olej | |
4 ks | kuřecí prsa | |
1.5 kelímku | zakysaná smetana | |
6 ks | brambory | |
marináda | ||
---|---|---|
6 stroužků | česnek | |
sůl | ||
1.5 lžíce | olivový olej | |
2 lžíce | zakysaná smetana | |
podle chuti | ||
grilovací koření | ||
sušený česnek |
Velké brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. Pórek očistíme, okrájíme kořínky a nepěkné části a nakrájíme na kolečka. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a mírně naklepeme. Naložíme do marinády, kterou jsme vymíchali z kysané smetany, olivového oleje a prolisovaného česneku. Maso necháme alespoň hodinu proležet (lépe pak přes noc). Brambory osmahneme ze všech stran prudce na oleji, až chytnou zlatavou barvu. Osmažené brambory vsypeme do pekáčku, hustě posypeme grilovacím kořením a promícháme. Zasypeme sušeným česnekem, opět nešetříme. Na zbylém oleji osmahneme kolečka pórku a vsypeme na brambory. Stejnou pánev použijeme i na orestování masa. Maso poklademe na brambory a pórek, přelijeme zakysanou smetanou vymíchanou s mlékem a ochucenou grilovacím kořením. Na závěr poklademe plátky mozzarelly a znovu posypeme grilovacím kořením, už jen zlehka na sýr. Bramborový pekáček s kuřecím dáme do trouby vyhřáté na 170 - 175 °C a pečeme zhruba 40 - 50 minut. Brambory musí být měkké, šťáva vypečená a mozzarella krásně zlatavá a křupavá. Bramborový pekáček s kuřecím podáváme ihned po upečení, jako přílohu můžeme přidat libovolný čerstvý salát nebo sterilovanou zeleninu.
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena