Jemně nakrájenou cibulku dozlatova osmažíme na rozpáleném tuku, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a posypeme mletou paprikou. Přidáme na kousky nakrájené brambory, osolíme a za stálého míchání chviličku vaříme, potom přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajčata. Podlijeme vodou a pod pokličkou bramborový paprikáš vaříme. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a ještě chvíli vaříme.
Abychom připravili opravdovou pochoutku, několik minut před koncem vaření můžeme přidat noky. Ty připravíme z jednoho vejce, špetky soli, 100 g polohrubé mouky a pár kapek vody a oleje. Vymícháme tužší těsto a buď nožem nebo struhadlem na halušky vykrajujeme noky.
Bramborový paprikáš s noky rozdělíme na talíře a podáváme horký s chlebem.