Bramborový nákyp s masem

Masovo-bramborová nadívaná.


2.91572x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka ve slané vodě. Z brambor a mléka připravíme bramborovou kaši, jíž podle chuti ochutíme muškátovým oříškem. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s vejcem, solí, pepřem a sladkou paprikou ji zapracujeme do masa. Do tukem vymazané zapékací misky dáme vrstvu bramborové kaše, asi polovinu, na ni vrstvu masové směsi a nakonec opět bramborovou kaši. Posypeme připravenou strouhankou a navrch položíme vločky másla. Pečeme v troubě při 220 °C po dobu 50 minut. Tip: Strouhanku lze smíchat s různými druhy koření - s provensálským kořením, bazalkou, česnekem. Rovněž je možné povrch posypat sýrem - eidamem, ementálem, parmezánem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový nákyp s masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena