Bramborový nákyp s masem

Masovo-bramborová nadívaná.


2.91572x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka ve slané vodě. Z brambor a mléka připravíme bramborovou kaši, jíž podle chuti ochutíme muškátovým oříškem.

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Spolu s vejcem, solí, pepřem a sladkou paprikou ji zapracujeme do masa.

Do tukem vymazané zapékací misky dáme vrstvu bramborové kaše, asi polovinu, na ni vrstvu masové směsi a nakonec opět bramborovou kaši.

Posypeme připravenou strouhankou a navrch položíme vločky másla. Pečeme v troubě při 220 °C po dobu 50 minut.

Tip: Strouhanku lze smíchat s různými druhy koření - s provensálským kořením, bazalkou, česnekem. Rovněž je možné povrch posypat sýrem - eidamem, ementálem, parmezánem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový nákyp s masem

Zpět na recept