Bramborový nákyp s brokolicí

Recept na slaný nákyp z brambor, brokolice, vajec, šunky a koření.


2.9613x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Dalamánky namočíme do vody, vejce rozklepneme, žloutky od bílků oddělíme a z bílků našleháme tuhý sníh. Brokolici rozdělenou na růžičky povaříme asi 5 minut ve vodě. Šunku nakrájíme na proužky.

Přepuštěné máslo ušleháme do pěny, žloutky, dalamánky a brambory smícháme, přidáme brokolici, šunku a našlehané bílky. Směs na bramborový nákyp s brokolicí okořeníme solí, pepřem, muškátem, majoránkou a přidáme ještě nasekanou petrželku.

Směs dáme do vymazané a vysypané zapékací misky a dáme zapéci. Nákyp pečeme na 180 °C cca 45 minut.

Bramborový nákyp s brokolicí podáváme jako hlavní chod, ke kterému se hodí přikusovat sterilovaná okurka, ale i podávat zeleninový salát.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový nákyp s brokolicí

Zpět na recept