Vaření.czReceptyBramborový nákyp s brokolicí

Bramborový nákyp s brokolicí

Recept na slaný nákyp z brambor, brokolice, vajec, šunky a koření.


2.9613x
60 min

Ingredience

4 ksvejce
150 gšunka
500 gbrambory
400 gbrokolice
2 ksdalamánek
125 gpřepuštěné máslo

podle chuti

sůl
majoránka
mletý pepř
muškátový oříšek
čerstvá petrželka

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Dalamánky namočíme do vody, vejce rozklepneme, žloutky od bílků oddělíme a z bílků našleháme tuhý sníh. Brokolici rozdělenou na růžičky povaříme asi 5 minut ve vodě. Šunku nakrájíme na proužky. Přepuštěné máslo ušleháme do pěny, žloutky, dalamánky a brambory smícháme, přidáme brokolici, šunku a našlehané bílky. Směs na bramborový nákyp s brokolicí okořeníme solí, pepřem, muškátem, majoránkou a přidáme ještě nasekanou petrželku. Směs dáme do vymazané a vysypané zapékací misky a dáme zapéci. Nákyp pečeme na 180 °C cca 45 minut. Bramborový nákyp s brokolicí podáváme jako hlavní chod, ke kterému se hodí přikusovat sterilovaná okurka, ale i podávat zeleninový salát. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborový nákyp s brokolicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena