Bramborový medovník

Od slovenské tety mám recept na tento perníkový koláč.


4.69x
60 min
1×

Ingredience

120 gcukr
1 ksvejce
3 lžícemléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
2 lžícemed
140 ghladká mouka
citronová kůra
1 lžícecitronová šťáva
120 gvařené brambory ve slupce
1-2 hrstěořechy, kandované ovoce, rozinky
0.5 lžičkysměs koření (anýz, hřebíček, skořice)

na ozdobu

šlehačka
čokoládová poleva

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Na těsto dobře rozmícháme cukr, vejce, rozpuštěný med, mléko a citronovou šťávu. Přidáme vařené a prolisované brambory, koření, nakonec mouku s práškem do pečiva, trochu posekaných ořechů, rozinky a kandované ovoce. Je dobré i pokrájené želé (třeba medvídci). Všeho přidáváme podle chuti. Těsto dáme do dobře vymaštěné a moukou vysypané chlebíčkové formy a pomalu pečeme. Upečený bramborový medovník vyklopíme a krájíme ho až úplně vychladne. Nejlépe druhý den. Bramborový medovník podáváme třeba se šlehačkou a pocákaný čokoládou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový medovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena