Bramborový makovec

Makovec pro změnu z bramborového těsta.


3.177x
45 min
1×

Ingredience

1 špetkaskořice
1 ksžloutek
4 lžícemléko
2 ksbílek
1 balíčekprášek do pečiva
150 gcukr krupice
40 ghrubá mouka
80 gmletý mák
200 gvařené brambory
citrónová kůra

na potření

marmeláda

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Uvařené brambory oloupeme a jemně nastrouháme.

Žloutek utřeme s cukrem a mlékem do pěny, do které postupně přidáváme brambory s mletým mákem a skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh a ten spolu s moukou nakonec lehce vmícháme do těsta.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme při 160°C asi 30 až 40 minut.

Vychladlý makovec opatrně rozřízneme a potřeme nejlépe pikantní marmeládou.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový makovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena