Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i samostatně s čerstvou zeleninou.


4.513x
90 min

Postup přípravy

Těsto: Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom prolisujeme a osolíme. Přidáme mouku, změklé máslo a vypracujeme středně tuhé těsto.

Náplň: Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme za stálého míchání slaninu, cibuli a brambory. Směs necháme vychladnout a potom ji promícháme se zakysanou smetanou, vejci a prolisovaným česnekem. Podle potřeby ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem.

Sýr nastrouháme a promícháme s usekanou petrželkou.

Formu vytřeme tukem a vysypeme strouhanou houskou. Rukama do ní vytvarujeme bramborové těsto a vložíme náplň.

Bramborový koláč s rozmarýnem pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 50 minut. Ke konci pečení koláč posypeme strouhaným sýrem s petrželkou.

Bramborový koláč podáváme jako přílohu k masům nebo samostatně se zeleninovými saláty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový koláč s rozmarýnem

Zpět na recept