Brambory omyjeme a provaříme ve slupce. Vaříme je zhruba 20 - 25 minut.
Mezitím slijeme mozzarellu, necháme ji okapat a nakrájíme ji na plátky.
Česnek oloupeme a prolisujeme, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn omyjeme a natrháme. Šunku nakrájíme na kostičky.
Vejce rozklepeneme a rozkvedláme. Přidáme do nich mléko, česnek, polovinu šunky a rozmarýn. Směs ochutíme solí a pepřem.
Provaření brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na je na plátky. Gratinku vymažeme tukem a střídavě do ní skládáme plátky brambor s rajčaty a mozzarellou. Nakonec vše zalijeme mlékem, posypeme šunkou a nastrouhaným parmazánem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut při teplotě kolem 190 - 200 °C.
Podáváme teplé.