Bramborový hrnec s restovanou cibulkou

Recept na vydatnou zeleninovou polévku.


2.33x
60 min

Ingredience

3 lžíceolej
8 ksbrambory
1 kscibule
200 mlsmetana
1 kspórek
2 ksmrkev
2 kspetržel
1.5 lzeleninový vývar

na ozdobu

2 stroužkyčesnek
0.5 kscitron
2 lžíceolivový olej
3 ksjarní cibulka
1 špetkatřtinový cukr

podle chuti

sůl
majoránka
citronová šťáva
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory, petržel a mrkev oloupeme a pokrájíme na kousky.

Ve velkém hrnci rozpustíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a pórek. Poté vsypeme majoránku a necháme ji rozvonět. Přidáme ostatní zeleninu a restujeme ji cca 3 minuty. Poté vše zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme smetanu a na středním ohni povaříme 20 minut.

V pánvi si rozehřejeme olivový olej, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou jarní cibulku, přidáme prolisovaný česnek, strouhanou citronovou kůru i se šťávou a cukr. Prohříváme asi 2 minuty.

Bramborový hrnec dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a polévku ihned rozlijeme do talířů či misek. Doprostřed každé porce dáme lžící směs cibule a česneku a můžeme podávat.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový hrnec s restovanou cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.