Bramborový džuveč

Nášup z bramborových karbanátků, cibule a smetany.


2.91410x
30 min

Postup přípravy

Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce, oloupeme a rozšťoucháme nebo propasírujeme. Cibuli očistíme na nakrájíme na půlkolečka.

Přidáme k nim vejce, špetku soli, lžíci mouky a sádla a vypracujeme těsto, z něhož vytvoříme malé karbanátky. Karbanátky osmažíme na sádle.

Pak do téhož sádla nasypeme cibuli, osmahneme ji, okořeníme ji pepřem, paprikou a solí podle chuti.

Rozmícháme vývar, kysanou smetanu a lžíci mouky a zalijeme tím cibuli.

Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibule, vrstvu karbanátků a opět cibuli, vše zalijeme 2 - 3 lžícemi sádla a zapečeme v troubě při 200°C.

Ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový džuveč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena