Bramborový dort

Pikantní francouzské brambory připravené jako dort.


4.762x
60 min
1×

Postup přípravy

Den předem si uvaříme brambory a vejce. Brambory i vejce nakrájíme na silnější plátky. Salám, sýr i očištěnou papriku nakrájíme na nudličky.

Dortovou formu (26cm) vymastíme sádlem, vyložíme alobalem a znovu vymastíme sádlem a vysypeme strouhankou. Do formy naskládáme vrstvu brambor a osolíme ji. Pak naskládáme polovinu vajec, salámu i papriky. Po obvodu formy naskládáme nudličky sýra. Opět přijde osolená vrstva brambor, vejce, salám i paprika. Po obvodu opět naskládáme sýr, aby nám dort udržel tvar. Poslední vrstva bude z osolených brambor.

Bramborový dort vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut na 200 °C.

V mléce rozšleháme vejce a podle chuti mléko osolíme i opepříme. Mlékem zalijeme brambory a opět vložíme na 20 minut do trouby. Pak bramborový dort posypeme nahrubo strouhaným sýrem a upečeme dozlatova.

Dílky bramborovéhop dortu zdobíme plátky čerstvých rajčat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový dort

Zpět na recept