Recept na domácí chléb z brambor. Pečeme v troubě, ne všichni mají doma pekárnu.
Hodnocení
4.9
/ 5 (59x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Na potření
Česnek
Voda
Ostatní
Sůl3 lžičky
Ocet3 lžičky
Voda2 sklenice
Kvasnice1 kostka
Hladká mouka 1 kg
Brambory vařené3 ks
Celý kmín3 lžičky
Postup přípravy
Do mísy s moukou nadrobíme droždí, zalijeme sklenicí vlažné vody.
Po chvíli přidáme sůl, kmín, ocet, sklenici vody a nastrouhané předem uvařené brambory. Vypracujeme tuhé těsto a necháme 30 minut kynout (mezitím třikrát převalujeme).
Těsto na chléb dáme na vymazaný plech a ještě necháme 20 minut kynout (přitom rozehřejeme troubu naplno).
Do trouby vložíme hrnek s vodou a bramborový chléb pečeme půl hodiny naplno a půl hodiny na půl výkonu.
Hotový bramborový chléb ihned potřeme vodou ochucenou prolisovaným česnekem a zabalíme do utěrky.
Dobrý večer, prosím o zaslání Vašeho receptu na chlebíček . Moc děkuji a už se těším na tu dobrůtku . Děkuji
Jarmila
Lenka
Nehledejte žádné extra recepty,tenhle recept je dobrý a odzkoušený.Těsto musíte dlouho převalovat a hnětat než ho dáte kynout,tím se z něj uvolní lepek a bude po upečení vláčný a porovitý.Je to jako u vánočky.Ne to odfláknout,ale mazlit se s těstem,dát mu čas.
michaelavybihalova
Domácí chleba
I já si peču doma chleba ,recept je skoro ten samý ale já těsto míchám s celozrnou moukou ,špaldovou moukou a dávám do těsta semínka ,dýňová slunečnici sezam ořechy ,co mám doma .Na povrch pak dám další semínka ,chleba je lepší než z Globusu
Jitka
Dobrý den,také mám recept na bramborový chléb (možná jiná receptura),ale VÝBORNÝ-mohu doporučit! Dá se péct i bez brambor.Ale to už záleží na vaší chuti.Chléb peču v pekáči i v srnčích hřbetech,je menší a dobrá svačinka pro děti do školy.S pozdravem Jitka