Bramborový baštýř

Obměna bramborového guláše s kuřecím masíčkem, provensálským kořením a fazolemi.


4.460x
45 min
6×

Ingredience

5 lžicolej
10 ksbrambory
1 kscibule
1500 mlvoda
4 lžičkyjíška
500 gkuřecí prsa
1 lžičkaprovensálské koření
2 lžičkymletá sladká paprika
1 konzervabílé fazole v tomatové omáčce

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Velkou cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a dáme pomalu restovat na pánev s olejem. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibulce. Když se maso zatáhne, na povrchu zbělá, opepříme jej, dostatečně osolíme a přidáme provensálské koření. Necháme restovat, než cibulka zezlátne a maso se propeče. Mezitím si oloupeme brambory a omyté je pokrájíme je na čtvrtky. Směs masa s cibulí zaprášíme sladkou paprikou, rychle promícháme. Nesmíme nechat na plameni dlouho, ať paprika nezhořkne. Baštýře zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory a sterilované fazolky. Baštýře vaříme 4 minuty v tlakovém hrnci nebo v běžném hrnci do změknutí brambor. Po dovaření ochutnáme, podle potřeby osolíme a zahustíme hotovou jíškou. Podávat můžeme ihned, ale nejlepší je baštýř druhý den po uvaření, pěkně uleželý.
user-icon

autor Vendulqa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový baštýř

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena