Bramborovo-houskový knedlík

Recept na nejlepší knedlík k moravským vrabcům, pečeným masům a podobně. Knedlík není ani jako houskový, ale ani jako bramborový knedlík. Prostě mezi.


3.296x
30 min
2×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a na opravdu jemném struhadle (křenové struhadlo) je nastrouháme. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky.

Brambory smícháme s kostičkami rohlíku, přidáme vejce, mouku a osolíme. Těsto důkladně promícháme. Uvedené množství je na 1 knedlík asi o velikosti tenisáku, takže pokud chceme knedlíků více, množství znásobíme.

Z těsta vytvoříme koule o velikosti tenisáku a knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut.

Po uvaření knedlík vyndáme a roztrhneme nebo rozkrojíme, aby vyběhla pára a knedlík se "nerozvařil".
user-icon

autor sftu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborovo-houskový knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká