Vaření.czReceptyBramborovo-houskový knedlík

Bramborovo-houskový knedlík

Recept na nejlepší knedlík k moravským vrabcům, pečeným masům a podobně. Knedlík není ani jako houskový, ale ani jako bramborový knedlík. Prostě mezi.


3.296x
30 min
2×

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a na opravdu jemném struhadle (křenové struhadlo) je nastrouháme. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky. Brambory smícháme s kostičkami rohlíku, přidáme vejce, mouku a osolíme. Těsto důkladně promícháme. Uvedené množství je na 1 knedlík asi o velikosti tenisáku, takže pokud chceme knedlíků více, množství znásobíme. Z těsta vytvoříme koule o velikosti tenisáku a knedlíky vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Po uvaření knedlík vyndáme a roztrhneme nebo rozkrojíme, aby vyběhla pára a knedlík se "nerozvařil".
user-icon

autor sftu

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborovo-houskový knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena