Bramborovo-cuketový nákyp

Tip na další úpravu cukety, tentokrát zapečenou s brambory.


4.527x
45 min
3×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
4 ksbrambory
0.5 kscibule
1 kscuketa
1 kelímekzakysaná smetana
2 lžíceprovensálské koření

podle potřeby

máslo

na ozdobu

10 dkgeidam 30%

Postup přípravy

Oloupeme větší brambory i středně velkou cuketu a nastrouháme je. Osolíme, abychom je zbavili přebytečné šťávy. Po chvilce vzniklou šťávu odstraníme vymačkáním. K nastrouhané cuketě a bramborům přidáme najemno nakrájenou cibuli, celou zakysanou smetanu, vejce, koření a sůl. Vše důkladně promícháme a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Ještě posypeme strouhaným eidamem. Bramborovo-cuketový nákyp pečeme mírně v předehřáté troubě asi hodinu. Bramborovo-cuketový nákyp podáváme nejlépe teplý. Bramborovo-cuketový nákyp je možné vylepšit přimícháním mletého vepřového či hovězího masa.
user-icon

autor Bibík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborovo-cuketový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena