sůl | ||
1 ks | vejce | |
800 g | brambory | |
40 g | sádlo | |
1 ks | žemle | |
200 g | hrubá mouka |
Brambory uvaříme ve slupce den předem a oloupeme. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme prosetou mouku, vejce a sůl, rychle zpracujeme v těsto (stáním řídne (!) - protože brambory pustí vodu) a uděláme malé tenké válečky. Válečky vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme ocedíme.Po odkapání vody je rozložíme společně se žemlí pokrájenou na kostičky, na dobře promaštěný pekáč a krátce zapečeme v troubě. Podáváme buď se zelím nebo posypané strouhaným perníkem, omaštěné máslem a pokapané medem.
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena