Bramborové šlejšky - šuperlíky či rejpulce


3.0689x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce den předem a oloupeme. Před přípravou je jemně nastrouháme, přidáme prosetou mouku, vejce a sůl, rychle zpracujeme v těsto (stáním řídne (!) - protože brambory pustí vodu) a uděláme malé tenké válečky. Válečky vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme ocedíme.Po odkapání vody je rozložíme společně se žemlí pokrájenou na kostičky, na dobře promaštěný pekáč a krátce zapečeme v troubě. Podáváme buď se zelím nebo posypané strouhaným perníkem, omaštěné máslem a pokapané medem.
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové šlejšky - šuperlíky či rejpulce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.