Bramborové šišky s mákem

Máte rádi hlavní chody nasladko? Potom si jednou za čas připravte něco z české klasiky. Na bramborových šiškách s mákem si pochutnáte.


4.7136x
35 min
13×

Ingredience

2 balíčkyvanilkový cukr
1 balíčekmletý mák

těsto

0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
100-150 ghrubá mouka
50 gškrobová moučka
150 ghrubá krupice
800 gbrambory vařené ve slupce

podle chuti

máslo
cukr moučka

Postup přípravy

Brambory očistíme a uvaříme ve slupce. Brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na vál. Osolíme, přidáme škrobovou moučku a mouku s krupicí. Nakonec doprostřed všech ingrediencí uděláme důlek a rozklepneme vajíčko. Rukama zpracujeme vláčné a pevné těsto, které se téměř nelepí.

Těsto rozdělíme na stejné dílky a rozválíme z nich šišky. Vložíme je do vroucí mírně osolené vody a zvolna vaříme asi 10 minut. Uvařené šišky vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat třeba na sítu.

Šišky rozdělíme na talíře (zhruba 5 středních porcí) a posypeme mletým mákem, který jsme předem promíchali s vanilkovým cukrem. Podle chuti dáme na teplé bramborové šišky plátky másla a ještě můžeme víc pocukrovat.

Bramborové šišky s mákem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové šišky s mákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká