Vaření.czReceptyBramborové šišky s mákem a švestkami

Bramborové šišky s mákem a švestkami

Tradiční staročeské jídlo našich babiček za pár korun. Při jeho přípravě nám určitě rády pomohou i děti.


4.428x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory si předem uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím si omyjeme švestky, vypeckujeme, nakrájíme, podlijeme vodou a dusíme jako na povidla. Podle chuti osladíme. Mák umeleme. Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl a mouku. Zpracujeme na tuhé bramborové těsto (jako na knedlíky). Z těsta vyválíme 4 větší šišky, ty nakrájíme na malé kousky a z nich pak tvoříme malé válečky - šišky. To je oblíbená činnost mých dvou malých dětí. Šišky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme, než vyplavou, to je asi 1 minutu. Uvařené šišky rozdělíme na talíře, přelijeme švestkovou omáčkou, posypeme mákem (případně cukrem) a přelijeme rozpuštěným máslem.
user-icon

autor Enoch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové šišky s mákem a švestkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena