Bramborové roládky

Roládky z bramborového těsta plněného uzeným masem a houbami.


2.873x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přeneseme na vál, přidáme krupici, mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto.

Uzené maso opláchneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso a houby nakrájíme také na malé kousky a společně s cibulí orestujeme na sádle.

Z těsta vyválíme placku silnou asi 1 cm a nakrájíme na čtverce se stranou asi 10 cm. Směs hub, masa a cibule poklademe na každý ze čtverečků a ty pak stočíme do ruliček.

Ruličky opatrně obalíme v hladké mouce a osmažíme ze všech stran na másle.

Hotové roládky podáváme s kyselou okurkou nebo lépe se zelím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové roládky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.