Bramborové ravioly

Typicky italská pochoutka připravená po česku.


4.37x
75 min

Ingredience

omáčka

3 stroužkyčesnek
0.5 lžičkysůl
700 grajče
2 lžíceolivový olej
1 špetkamletý bílý pepř

těsto

1 lžičkasůl
1 kgbrambory
3 ksžloutek
0.3 lžičkymletý bílý pepř
200 ghrubá mouka
0.3 lžičkystrouhaný muškátový oříšek

náplň

70 gmáslo
1 kostkatvaroh
3 ksčervená cibule
1 svazekkadeřavá petrželka

na potření

2 ksbílek

na ozdobu

200 geidam (mozarella)

Postup přípravy

Brambory uvaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Necháme je vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle. Přimícháme nasekanou petželkovou nať i měkký tvaroh a vymícháme hladkou náplň. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme olej a rajčata dusíme, dokud nevytvoří kaši. Vzniklou omáčku osolíme, opepříme, ochutíme rozetřeným česnekem a prohřejeme. Prolisované brambory smícháme se žloutky, solí, pepřem, muškátovým oříškem a hrubou moukou na hladké, nelepivé těsto. Na pomoučeném vále vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka asi 7 - 8 cm v průměru. Polovinu koleček potřeme rozšlehanými bílky a do středu dáme náplň. Přiklopíme druhou polovinou koleček a kraje pomocí vidličky ozdobně přitlačíme k sobě. Ravioly vkládáme postupně do dostatečného množství vroucí osolené vody a vaříme 5 - 7 minut. Necháme okapat a podáváme přelité rajčatovou omáčkou a posypané strouhaným sýrem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové ravioly

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena