Bramborové pirohy

Pirožky z bramborového těsta plněné hovězím masem.


2.5102x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Je lepší si je uvařit předem. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm pomalu restujeme dozlatova. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme krupici, vejce, sůl a zpracujeme do těsta. Podle potřeby můžeme do těsta přidat mouku. Těsto na vále vyválíme.

Z těsta vykrajujeme čtverečky, které plníme připravenou náplní.

Hovězí maso umeleme, promícháme s osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme na kostičky vejce.

Naplněné čtverečky přehneme do trojúhelníků, přitlačíme, obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a dozlatova opečeme v pánvi na rozehřátém tuku.

Bramborové pirohy podáváme jako hlavní chod, ale dají se použít i jako příloha.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové pirohy

Zpět na recept