Bramborové pirohy

Pirožky z bramborového těsta plněné hovězím masem.


2.5102x
45 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Je lepší si je uvařit předem. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm pomalu restujeme dozlatova. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme krupici, vejce, sůl a zpracujeme do těsta. Podle potřeby můžeme do těsta přidat mouku. Těsto na vále vyválíme. Z těsta vykrajujeme čtverečky, které plníme připravenou náplní. Hovězí maso umeleme, promícháme s osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme na kostičky vejce. Naplněné čtverečky přehneme do trojúhelníků, přitlačíme, obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a dozlatova opečeme v pánvi na rozehřátém tuku. Bramborové pirohy podáváme jako hlavní chod, ale dají se použít i jako příloha.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové pirohy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena