Domácí bramborové noky doplněné kuřecím masem a zeleninou. Recept je jednoduchý, výsledek velmi chutný.
Hodnocení
4.3
/ 5 (79x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
28x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Smetana250 ml
Strouhaný parmazán2 lžičky
Kuřecí prsa400 g
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Špenát mražený
Čerstvá petrželka
Mletý černý pepř
Mražená kukuřice
Těsto
Vejce1 ks
Tymián
Hrubá mouka200 g
Muškátový oříšek - strouhaný
Brambory vařené ve slupce400 g
Na ozdobu
Čerstvá petrželka
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience - mouku, vejce a bylinky. Tymiánu a muškátového oříšku přidáme podle chuti, ale kořeníme opatrně! Vypracujeme těsto, které se nebude lepit ke stěnám misky. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na noky. Bramborové noky dáme do osolené vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou.
Na rozpáleném oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme smetanou. Dodáme kukuřici a špenát (množství podle potřeby a chuti), vše společně prohřejeme několik minut. Můžeme přimíchat i hrst nasekané petrželky a strouhaný parmazán.
Bramborové noky rozdělíme na talíře a zasypeme směsí kuřecího masa a zeleniny. S těstovinami je tato směs také moc dobrá. Na talíři ozdobíme bramborové noky s kuřecím a špenátem čerstvou petrželkou.
S přítelkyní jsme dneska vařili a musím říct, že super. Jen místo Parmezánu jsme měli Pecorino a česnek jsem osmažil ještě před vložením masa, jak psal někdo výše. Ale jinak všechno podle receptu. :)
Martina
Komentář k receptu Bramborové noky s kuřecím a špenátem
Výborný :) Hlavně noky, fakt super, dělala jsem z normal uvařených brambor a ty ještě za tepla smíchala s ostatním a super.
AK-47
jak je varim ja.
HLAVNE Z CERSTVEHO !!!
na olivaku 4 strouzky rozmackanyho cesneku. Az bude zlatej - vyndat a vlozit nalozene kur.maso (bylinky,sul,pepr,trosku oleje)... Smazit do zlatova, pridat 0,2l bilyho vina, pridat cerstvy tymian, vratit zlatej cesnek a nasekany cerstvy spareny spenat. POckat az spenat trochu splihne a dolejt smetanu a vino.
Chvilku nechat propojit, pridat vedle osmahle noky z woku, promichat, poprasit parmezanem - podavat.
surda
Rychlé, chutné jídlo, které navíc pěkně vypadá. Kuřecí maso jsem nahradila krůtím, které jsem měla doma a taky je to dobré. Jen mám špatnou zkušenost, když koupím smetanu na vaření, je řídká a vodová, musela jsem použít špetku solamylu aby jídlo dostalo krémovou konzistenci, příště použiji klasickou smetanu .
turak.a
uvařila jsem jídlo přesně podle vás i podle opravy takže nočky byly neskutečné, ale omáčku jsem měla velice tekutou tak jsem jí jen zahustila strouhankou..