Bramborové nočky s uzeným masem

Výborný recept na noky s uzeným masem podle strejdy Pepana, ideálně chutnají podávané s osmahnutou cibulí a podušeným kyselým zelím.


4.611x
75 min
3×

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a nadrobno ho nakrájíme nebo nahrubo pomeleme. Oloupané syrové brambory umyjeme, jemně postrouháme a zbavíme přebytečné vody. Dvě cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Petrželku nasekáme nadrobno.

Nastrouhané brambory vložíme do mísy, přidáme prosetou mouku, nadrobno pokrájené nebo hrubě pomleté uvařené a vychladlé uzené maso, vejce, sůl, špetku kari nebo pepře, majoránku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a nadrobno nakrájené a na oleji osmažené cibule. Směs dobře promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Zbytek cibule nakrájíme na kroužky a osmahneme na kostičkách slaniny. Kysané zelí zvlášť podusíme.

Potom pomocí lžíce dáváme do vroucí osolené vody větší bramborové noky a při mírné teplotě vaříme asi 5 - 8 minut. Uvařené nočky scedíme.

Bramborové nočky s uzeným masem podle strejdy Pepana posypeme na slanině opraženou cibulí pokrájenou na kroužky a podáváme s podušeným kyselým zelím.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové nočky s uzeným masem

Zpět na recept