Bramborové lupínky

Domácí bramborové lupínky chutnají jinak než kupované.


3.1788x
45 min
1×

Postup přípravy

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky. Neděláme je ale příliš tenké, aby nám při fritování nepopraskaly. Potom je namočíme na 30 minut do studené vody, aby se zbavily přebytečného škrobu a nelepily se na sebe.


Odmočené plátky propláchneme, necháme okapat a lehce osušíme v čisté utěrce.


Po částech je fritujeme ve fritovacím hrnci asi na 180°C 3-4 minuty. Nakonec osolíme a v míse protřepeme, aby sůl rovnoměrně pokryla všechny lupínky.


Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové lupínky

Zpět na recept