Bramborové lodičky s čedarem a slaninou

Voňavý předkrm z brambor, slaniny a čedaru. Sýr můžeme v receptu zaměnit třeba za ementál.


4.723x
75 min
1×

Ingredience

20 gmáslo
8 ksbrambory
120 gčedar
70 guzená slanina

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

pažitka

Postup přípravy

Brambory důkladně vyčistíme, omyjeme a osušíme. Slupku necháme. Párátkem nebo vidličkou brambory propícháme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Jakmile je trouba dobře rozehřátá, vložíme na pečícím papírem vyložený plech brambory a pečeme aspoň 60 minut. Jakmile jsou brambory upečené a křehké, rozpůlíme je na půlky. Dáváme pozor, aby bramborám zůstala slupka!

Pomocí lžíce vybereme brambory tak, aby uvnitř z brambor zůstalo půl centimetru. Lodičky brambor potřeme rozpuštěným máslem a zapečeme ještě jednou v troubě, dokud nezezlátnou.

Slaninu nakrájíme na slabé proužky a na teflonové pánvi opečeme do křupava. Sýr nakrájíme na malinké kostičky.

Zlatavé brambory zevnitř osolíme, opepříme a vyplníme sýrem a slaninou. Bramborové lodičky vložíme opět do trouby a pečeme, dokud se sýr neroztaví.

Bramborové lodičky s čedarem a slaninou podáváme ihned posypané pažitkou nebo čerstvou petrželkou jako předkrm či chuťovku.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové lodičky s čedarem a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena