Bramborové květy

Jednoduchá, avšak na talíři zajímavá a velmi chutná příloha k masitým pokrmům.


3.0129x
35 min

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme, nejlépe vydrhneme kartáčkem a osušíme.

Suché brambory potřeme sádlem a z vrchu do kříže nařízneme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C doměkka. Brambory se při pečení otevřou do květu. Po upečení brambory lehce osolíme.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme majonézu, kečup a prolisovaný česnek, vymícháme dresink.

Česnekovým dresinkem naplníme bramborové květy. Bramborové květy servírujeme na talíř k masu a ihned podáváme.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové květy

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.