Jednoduché, rychlé a levné jídlo. Recept na bramborovou přílohu s kysaným zelím.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Těsto
Vejce1 ks
Brambory1 kg
Hrubá mouka300 g
Podle potřeby
Cibule
Ostatní
Sádlo1 lžíce
Kysané zelí1 sklenice
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno.
Nastrouhané brambory necháme odstát a přebytečnou vodu potom slijeme.
Přidáme celé vejce, hrubou mouku, osolíme a důkladně zpracujeme na těsto.
Osolenou vodu v hrnci uvedeme do varu a do ní vykrajujeme polévkovou lžící knedlíky, které vaříme asi 12 minut. Během vaření knedlíky často mícháme a vařečkou nadzvedáváme, aby se nepřichytily ke dnu.
Uvařené knedlíky vyjmeme cedníkem a necháme okapat.
Mezitím v kastrolu rozehřejeme sádlo (vegetariáni použijí olej) a dáme na něj smažit kysané zelí.
Pokud v samotném zelí není cibule, je dobré dát nejprve zpěnit jednu nahrubo nakrájenou cibuli a potom přidat zelí.
Kysané zelí dusíme asi půl hodiny a nakonec smícháme s uvařenými knedlíky. Bramborové knedlíky s kysaným zelím ihned podáváme jako hlavní chod.