Bramborové kari s paprikou

Vyniakjící hlavní chod.


3.279x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, pokud jsou malé, tak nakrájíme na půlky, pokud velké, tak na čtvrtky, a vaříme je v osolené vodě 15 - 20 minut. Poté brambory slijeme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání v něm opečeme brambory dozlatova. Potom je vyjmeme a přendáme do mísy. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a v tomtéž oleji, ve kterém jsme dělali brambory jej osmahneme a osolíme. Poté vyjmeme k bramborům do misky. Rozpůlíme papriky, vyřízneme stopky a jádřince i s bílými žebry. Plody pak opláchneme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky. V pánvi znovu zahřejeme olej, ve kterém jsme opékali brambory a maso a orestujeme v něm nakrájené papriky, přidáme proužky cibule a společně restujeme. Pak vmícháme kari (pro dobrou chuť je možno přidat i 2 polévkové lžíce nasekaných mandlí), trošku podlijeme vodou a směs podusíme v zakryté pánvi při slabé teplotě asi 10 - 15 minut. Potom přidáme jogurt a brambory s kuřecím masem, opatrně promícháme a ještě jednou prohřejeme. Bramborové kari dochutíme solí a pepřem a podáváme sypané petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové kari s paprikou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena