Bramborové kari s květákem

Velice dobrý indický recept na pikantní kořeněné brambory s květákem a rajčaty.


2.9778x
90 min
1×

Postup přípravy

Menší brambory očistíme, vložíme do horké vody a vaříme asi 12 minut, poté je scedíme a necháme vychladnout. Květák očistíme a rozdělíme na růžičky, cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, případně prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

Na trošce oleje opražíme hořčičná semínka, když přestanou poskakovat, přidáme kurkumu, koriandr, cibuli, kmín a pepř. Po chvilce přidáme i česnek a necháme celou směs zpěnit. Přidáme květák a necháme asi 5 minut dusit. Poté zeleninovou směs podlijeme vodou a dusíme dál.

Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme ke květáku a necháme dusit ještě dalších 10 minut. Potom smícháme nakrájená rajčata s citronovou šťávou, přidáme do pánve a už jen krátce prohřejeme.

Bramborové kari s květákem podáváme jako lehký hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové kari s květákem

Zpět na recept