Bramborové hřebínky se slaninou

Nejen velmi chutná bramborová příloha, ale také moc pěkně vypadající pokrm pro sváteční tabuli.


4.22204x
90 min
2×

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, opláchneme studenou vodou a po delší straně seřízneme tak, aby brambory stály. Potom je hustě nařežeme, ale nedokrajujeme, aby se nerozpadly.

Do zářezů opatrně vsouváme kousky slaniny. Troubu předehřejeme na 180°C.

Ve varné misce si připravíme z kostky drůbeží vývar a do něj opatrně, nejlépe pomocí kleští, vkládáme připravené brambory. Na sporáku přivedeme vývar k varu a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 50 minut.

Poté je osolíme, opepříme, posypeme strouhaným sýrem a vrátíme na 20 minut dopéct.

Brambory ihned podáváme.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové hřebínky se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena