Bramborové halušky

Zapékané brambušky.


3.01574x
30 min
3×

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, nasypeme do velkého hrnce, osolíme a zalijeme vodou, aby byly ponořeny. Na pánvi nasucho osmahneme žitnou mouku, zasypeme jí brambory a uvedeme do varu. Měchačkou propíchneme mouku uprostřed a vaříme asi 15 minut. Vodu scedíme.

Slaninu nakrájíme na nudličky a na rozpálené pánvi je nasucho opražíme, aby slanina zkřehla a pustila tuk. Slaninu i s tukem rozložíme do pekáčku.

Hotové brambory i s moukou dobře promícháme a urovnáme do pekáče na slaninu.

Pekáč vložíme do předehřáté strouby a zapečeme.

Upečenou směs rozmačkáme vidličkou a podáváme třeba se zelím.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové halušky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.