Bramborové buchtičky

Obyčejný, přesto moc chutný moučník.


2.964x
60 min

Postup přípravy

Předem si uvaříme brambory ve slupce. Brambory oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme najemno.

Tuk utřeme, přisypeme cukr a za tření přidáme vejce. Pak přidáme brambory a mouku prosátou s práškem do pečiva.

Zpracujeme těsto, které bude vláčné, ne řídké. Bramborové těsto rozválíme asi na 0,5 cm silný plát, nakrájíme na obdélníky, které potřeme náplní podle chuti a buchtičky uzavřeme. Jsou dobré s povidlovou nebo tvarohovou náplní.

Bramborové buchtičky skládáme do vymaštěného pekáčku, promastíme je, aby se neslepily a upečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.

Zlatavé bramborové buchtičky vyklopíme, pokud máme rádi - ocukrujeme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborové buchtičky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.