Bramborová pomazánka s vejci

Výborná bramborová pomazánka, který se hodí ke všem příležitostem, ale obzvláště na Silvestra.


5.015x
20 min
1×

Postup přípravy

Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Necháme je vystydnout.

Uvaříme si vajíčka natvrdo. Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Bílky (tzv. prdelky) z vajíček také nastrouháme najemno a přidáme k bramborám. Přidáme nastrouhanou nebo velmi jemně nakrájenou cibuli.

Pomazánku spojíme majonézou dle chuti. Někdo radši mastnější, někdo méně, ale doporučuji použít kvalitní majonézu výraznou chuťově. Přidáme šťávu z uzených šprotů, 2 lžíce hořčice, sůl, majoránku, dle chuti i pepř. Vše poctivě promícháme a necháme v lednici odležet alespoň pár hodin.

Bramborová pomazánka s vejci je výborná na chlebíčky, na ozdobení můžete použít zbytek vajíček.
user-icon

autor Eveeee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová pomazánka s vejci

Zpět na recept