Bramborová polévka s tatarkou

Klasická bramborová polévka doplněná tatarskou omáčkou.


2.526x
45 min

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev také oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle.

Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme trochu soli a vaříme 15 minut. Jakmile jsou kostičky brambor měkké, tak polévku zahustíme světlou hotovou jíškou. Přidáme bujon a polévku povaříme 3 minuty. Ve 200 ml studené vody rozmícháme vejce a 2 lžíce tatarské omáčky. Směs vlijeme do polévky, krátce povaříme a odstavíme.

Bramborovou polévku s tatarkou dochutíme solí a petrželkou.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová polévka s tatarkou

Zpět na recept