Vaření.czReceptyBramborová polévka s tatarkou

Bramborová polévka s tatarkou

Klasická bramborová polévka doplněná tatarskou omáčkou.


2.526x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícemrkev
2 lžícetatarská omáčka
1 kostkazeleninový bujon
2 ksstředně velké brambory
50 mlhotová světlá jíška

podle chuti

sůl
sušená petrželka

Postup přípravy

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev také oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme 1 litrem studené vody, přidáme trochu soli a vaříme 15 minut. Jakmile jsou kostičky brambor měkké, tak polévku zahustíme světlou hotovou jíškou. Přidáme bujon a polévku povaříme 3 minuty. Ve 200 ml studené vody rozmícháme vejce a 2 lžíce tatarské omáčky. Směs vlijeme do polévky, krátce povaříme a odstavíme. Bramborovou polévku s tatarkou dochutíme solí a petrželkou.
user-icon

autor JanaB

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová polévka s tatarkou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena