Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky.
Cibuli a zeleninu osmahneme na lžíci másla, přidáme brambory a pět minut dusíme. Zalijeme vývarem a vaříme přibližně čtvrt hodiny. Zatím lahůdkovou cibuli nakrájíme na kolečka a na zbylém másle asi 8 minut podusíme. Osolíme a opepříme.
Slaninu nakrájíme na proužky a bez přidání tuku opečeme dokřupava. Bylinky nasekáme a vmícháme do krabího masa.
Z vývaru odebereme čtvrtinu zeleniny a ze zbytku umixujeme pyré. Vmícháme smetanu, dosolíme, dopepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Nakonec vložíme zbylou zeleninu, lahůdkovou cibuli, krabí maso a slaninu.
Bramborovou polévku s kraby promícháme a podáváme.