Bramborová polévka s jogurtem

Jednoduchá polévka s brambory, petrželí, celerem zjemněná jogurtem. Skvělou chuť polévce dodá petrželka nebo pažitka.


3.0801x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory a oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Čerstvé houby nakrájíme na tenké plátky a lehce osmažíme na pánvi. Petržel a celer očistíme a nakrájíme na kostičky.

Připravené brambory vložíme do vývaru a uvaříme je doměkka. Brambory rozmixujeme.

Základ polévky okořeníme solí a pepřem. Přidáme celer, mléko, petržel, houby a povaříme a odstavíme. Po dovaření přimícháme jogurt.

Bramborovou polévku ihned podáváme a zdobíme sekanou zelenou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová polévka s jogurtem

Zpět na recept