Vaření.czReceptyBramborová polévka s čerstvými ryzci

Bramborová polévka s čerstvými ryzci

Ryzci v polévce.


3.922x
35 min

Ingredience

2 lžičkysůl
3 ksbrambory
1 kscibule
2 lžícesádlo
2 ksmrkev
2 listylibeček
1 kostkabujón
1 lžičkadrcený kmín
1 lžícemletá sladká paprika
1 lžičkamletý černý pepř
1 miskaryzce

na ozdobu

petrželka

podle potřeby

hotová jíška

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nasekáme na kostičky. Ryzce nakrájíme na kousky. Na oleji či sádle osmahneme cibulku. Přidáme pokrájené brambory, kolečka mrkve a podusíme. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, libeček, drcený kmín, bujon a zalijeme vývarem nebo vodou. Zatím si na pánvi rozehřejeme asi lžíci sádla, přidáme ryzce, osolíme je, opepříme a dusíme doměkka. Do hotové bramborové polévky přidáme ryzce a zahustíme jíškou, ozdobíme petrželkou. Bramborovou polévku s čerstvými ryzci podáváme s bílým pečivem.
user-icon

autor petrsparta

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová polévka s čerstvými ryzci

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena