Vaření.czReceptyBramborová polévka po francouzsku

Bramborová polévka po francouzsku

Netradiční krémová bramborová polévka s pórkem a smetanou, kterou připravujeme bez jíšky.


4.369x
45 min
8×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
400 gbrambory
2 ksžloutek
1 kspórek
2 lžícerajčatový protlak
1.5 lzeleninový vývar
100 mlsmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme na kaši. Připravíme zeleninový vývar z kostky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Petrželku omyjeme a nasekáme. Do zeleninového vývaru vmícháme připravenou kaši z brambor. Necháme přejít varem a vmícháme rajčatový protlak, smetanu se žloutky, utřený česnek a pokrájený pórek. Necháme minutu povařit a odstavíme. Podle potřeby dochutíme bramborovou polévku po francouzsku solí a pepřem. Přikryjeme poklicí a po 5 minutách podáváme. K této jemné krémové polévce se nejlépe hodí bílá bageta nebo křupavý toast.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová polévka po francouzsku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena