Bramborová polévka játrová

Polévka z brambor, zeleniny a vepřových jater.


3.2122x
45 min

Ingredience

sůl
2 lžícemáslo
petrželka
300 gbrambory
1 kscibule
30 ghladká mouka
200 gvepřová játra
100 gkořenová zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy

Játra očistíme a hlavně je zbavíme blan. Pak je na masovém strojku umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky.

V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibuli na něm pomalu osmažíme dorůžova. Stranou si na pánvi připravíme ze zbylého másla a mouky připravíme jíšku.

Na osmaženou cibuli vsypeme játra a zprudka je podusíme. Zalijeme je vodou, zahustíme jíškou a přidáme zeleninu a brambory.

Vše vaříme doměkka. Poté protlačíme sítem a polévku osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petrželku.

Jako vložku do polévky můžeme podávat na kostky nakrájenou a na tuku osmaženou housku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová polévka játrová

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena