Bramborová polévka játrová

Polévka z brambor, zeleniny a vepřových jater.


3.2122x
45 min

Postup přípravy

Játra očistíme a hlavně je zbavíme blan. Pak je na masovém strojku umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu a brambory očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kousky.

V hrnci rozehřejeme polovinu másla a cibuli na něm pomalu osmažíme dorůžova. Stranou si na pánvi připravíme ze zbylého másla a mouky připravíme jíšku.

Na osmaženou cibuli vsypeme játra a zprudka je podusíme. Zalijeme je vodou, zahustíme jíškou a přidáme zeleninu a brambory.

Vše vaříme doměkka. Poté protlačíme sítem a polévku osolíme, opepříme a vmícháme sekanou petrželku.

Jako vložku do polévky můžeme podávat na kostky nakrájenou a na tuku osmaženou housku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová polévka játrová

Zpět na recept