Bramborová pizza s kadeřávkem

Do obvyklého těsta na italskou pizzu se sice brambory nepřidávají, ale tahle varianta rozhodně stojí za vyzkoušení a ochutnání.


3.231x
75 min

Postup přípravy

Do menší mísy dáme teplé mléko, do kterého přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak do kvásku přidáme ještě dvě lžíce oleje a jedno vejce. To vše dobře rozkvedláme. Necháme opětovně na teplém místě.

Mezitím dáme do zadělávací mísy hladkou mouku, lžičku soli a dobře promícháme. Pak přidáme rozkvedlaný kvásek a zaděláme v hladké těsto. Zpracováváme je tak dlouho, až se nelepí na stěny mísy. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 50 minut kynout.

Než těsto vykyne, tak si mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Také anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a společně s cibulí dáme na pánev osmahnout na másle.

Kadeřávek opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, vykrojíme tvrdý prostředek z listů a nakrájíme na menší kousky.

Brambory očistíme a oloupeme. Nakrájíme na tenká kolečka. Také česnek očistíme a nakrájíme na kolečka.

Na vymazaný a vysypaný plech si dáme vykynuté těsto, které si podle potřeby upravíme do požadovaného tvaru.

Rozetřeme na těsto cibuli se slaninou a klademe brambory, kousky kadeřávku a kolečka česneku. Pizzu osolíme, opepříme, pokapeme olejem a posypeme majoránkou. Okraje pizzy potřeme rozšlehaným vejcem.

Pečeme v předem předehřáté troubě asi 25 - 30 minut.
Asi tak 5 minut před dokončením pizzu posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme jen rozpustit.

Nakonec pizzu zdobíme krájenou paprikou a celerovou natí.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová pizza s kadeřávkem

Zpět na recept