Bramborová kolečka v pivním těstíčku

Recept na smažená bramborová kolečka, která podáváme jako přílohu.


2.58x
45 min

Postup přípravy

Menší brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na hrubší plátky.

V misce si připravíme husté pivní těstíčko. Smícháme trochu světlého piva, mouku (podle potřeby), vejce, olej a špetku soli a dobře prošleháme. V těstíčku máčíme po obou stranách brambory a ihned je klademe do rozpáleného oleje. Brambory smažíme dozlatova.

Bramborová kolečka v pivním těstíčku necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme je jako chutnou přílohu k různým pokrmům. Poslouží i jako pohoštění k pivu či vínu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová kolečka v pivním těstíčku

Zpět na recept