Vaření.czReceptyBramborová kaše zapékaná s vejcem

Bramborová kaše zapékaná s vejcem

Když nevíte co se zbylou bramborovou kaší, zapečte ji.


4.124x
60 min

Postup přípravy

Pekáček vymažeme máslem a vyložíme bramborovou kaší tak, abychom vytvořili tak 3 - 4 cm vrstvu. Podle množství kaše, které máme k dispozici, určujeme i další množství surovin. Vejce rozšleháme se špetkou soli a pepře. Na klasický pekáček budou stačit 3 ks. Hermelín nakrájíme na plátky. Do kaše (bohatě posypané nasekanou petrželkou) uděláme dále od sebe velkou lžící hlubší důlky, do každého dáme lžičku kečupu a až po okraj naplníme vejcem. Takto postupujeme, až jsou všechny důlky plné, ale pozor, neměly by se rozlít. Posypeme sušeným sýrem. Troubu vyhřejeme asi na 170 °C a zapečeme, až jsou vejce téměř tuhá. Pak každý naplněný důlek překryjeme plátkem hermelínu a necháme dalších 5 - 8 minut péct. Poznáme tak jednotlivé porce, podle kterých zapékanou bramborovou kaši s vejcem porcujeme. Podáváme jako teplou večeři.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová kaše zapékaná s vejcem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena