Pekáček vymažeme máslem a vyložíme bramborovou kaší tak, abychom vytvořili tak 3 - 4 cm vrstvu. Podle množství kaše, které máme k dispozici, určujeme i další množství surovin.
Vejce rozšleháme se špetkou soli a pepře. Na klasický pekáček budou stačit 3 ks. Hermelín nakrájíme na plátky.
Do kaše (bohatě posypané nasekanou petrželkou) uděláme dále od sebe velkou lžící hlubší důlky, do každého dáme lžičku kečupu a až po okraj naplníme vejcem. Takto postupujeme, až jsou všechny důlky plné, ale pozor, neměly by se rozlít. Posypeme sušeným sýrem.
Troubu vyhřejeme asi na 170 °C a zapečeme, až jsou vejce téměř tuhá. Pak každý naplněný důlek překryjeme plátkem hermelínu a necháme dalších 5 - 8 minut péct. Poznáme tak jednotlivé porce, podle kterých zapékanou bramborovou kaši s vejcem porcujeme. Podáváme jako teplou večeři.