Bramborová kaše zapékaná s vejcem

Když nevíte co se zbylou bramborovou kaší, zapečte ji.


4.124x
60 min

Postup přípravy

Pekáček vymažeme máslem a vyložíme bramborovou kaší tak, abychom vytvořili tak 3 - 4 cm vrstvu. Podle množství kaše, které máme k dispozici, určujeme i další množství surovin.

Vejce rozšleháme se špetkou soli a pepře. Na klasický pekáček budou stačit 3 ks. Hermelín nakrájíme na plátky.

Do kaše (bohatě posypané nasekanou petrželkou) uděláme dále od sebe velkou lžící hlubší důlky, do každého dáme lžičku kečupu a až po okraj naplníme vejcem. Takto postupujeme, až jsou všechny důlky plné, ale pozor, neměly by se rozlít. Posypeme sušeným sýrem.

Troubu vyhřejeme asi na 170 °C a zapečeme, až jsou vejce téměř tuhá. Pak každý naplněný důlek překryjeme plátkem hermelínu a necháme dalších 5 - 8 minut péct. Poznáme tak jednotlivé porce, podle kterých zapékanou bramborovou kaši s vejcem porcujeme. Podáváme jako teplou večeři.



user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová kaše zapékaná s vejcem

Zpět na recept