Bramborová kaše s vejci

Výtečná příloha k řízkům a karbanátkům místo klasické bramborové kaše.


3.091x
30 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody.

Vejce uvaříme natvrdo. Mléko a máslo ohřejeme.

Uvařené brambory scedíme a společně s mlékem a máslem rozšťoucháme na hladkou kaši. Případně můžeme použít ruční mixér.

Vejce oloupeme a přes sítko na vařené brambory (jako na bramborový salát) je protlačíme. Pažitku očistíme a nakrájíme najemno. Místo pažitky můžeme použít jarní cibuli.

Do klasické bramborové kaše vmícháme vejce a pažitku. Podle chuti ji na konec osolíme a jen lehce vařečkou promícháme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová kaše s vejci

Zpět na recept