Bramborová baba

Recept na bramborovo-cuketový koláč zapečený se slaninou, kterou mohou vegetariáni vynechat. Koláč je výborný i studený.


2.9914x
90 min

Ingredience

150 gslanina
2 ksvejce
1 kgbrambory
1 dlmléko
300 gcuketa
30 gdroždí
150 govesné vločky

podle chuti

česnek
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř

podle potřeby

strouhanka
tuk
polohrubá mouka

Postup přípravy

Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme střídavě na hrubém struhadle a jemném struhadle. Osolíme a necháme pustit vodu, kterou slijeme. Připravíme kvásek z droždí, trošky cukru, vlažného mléka a lžíce mouky.

Do hmoty přidáme prolisovaný česnek, škrobovou moučku, ovesné vločky, promícháme vejce a kvásek. Podle chuti osolíme a opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku.

Zapékací formu nebo pekáč vytřeme tukem, vysypeme strouhankou a upravíme do ní bramborové těsto. Navrch položíme slaninu nakrájenou na proužky. Bramborovou babu pečeme asi hodinu ve vyhřáté troubě na 200 °C.

Upečenou bramborovou babu můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo jen tak.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová baba

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.