Bramborák se zelím a uzeninou z trouby

Recept na chutný bramborák s kysaným zelím a trochou uzeniny pečený v troubě.


4.840x
30 min
9×

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Brambory vyždímáme, přidáme vejce, prolisovaný očištěný česnek, kmín, sůl, pepř, majoránku a uzeninu nakrájenou na malé kostičky. Těsto zahustíme moukou a nakonec promícháme s nasekaným a propláchnutým kysaným zelím. Zelí dáme o polovinu méně než brambor.

Bramborákovou směs uhladíme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme rozpuštěným sádlem. Bramborák se zelím a uzeninou pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do křupava.

Bramborák se zelím a uzeninou z trouby nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborák se zelím a uzeninou z trouby

Zpět na recept