sádlo | ||
200 g | párky | |
2 lžíce | nastrouhaný křen | |
těsto | ||
---|---|---|
1 stroužek | česnek | |
sůl | ||
2 ks | vejce | |
500 g | brambory | |
2 lžíce | mléko | |
majoránka | ||
2 lžíce | mouka | |
2 lžíce | krupice | |
2 lžíce | škvarky | |
mletý černý pepř |
Brambory oškrábeme. Třetinu nastrouháme najemno a zbytek nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Do bramborového základu rozklepneme vejce, přidáme mléko, mouku, krupici a česnek. Vše zamícháme v těsto, které podle chuti okořeníme majoránkou, pepřem a solí. Škvarky nakrájíme na kousky a přidáme je do bramborákového těsta. Párky oloupeme a nakrájíme na půlky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a začneme tvořit bramborákové placky, přičemž do každé placky vložíme půlky párku. Placku smažíme z obou stran. Bramborák pražského uzenáře posypeme při podávání strouhaným křenem.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Autor:59
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena