Vaření.czReceptyBramboráčky plněné lečem

Bramboráčky plněné lečem

Už Vás nudí holé bramboráky? Ozdobte si je teplou zeleninou.


4.410x
45 min
1×

Ingredience

1 lžíceolej
1 lžičkasůl
3 ksvejce
6 ksrajče
0.5 lžičkymletý bílý pepř
150 ganglická slanina
1 ksčervená cibule
400 gvícebarevná paprika

těsto

5 stroužkůčesnek
1 lžícesůl
2 ksvejce
2 lžícestrouhanka
0.5 balíčkumajoránka
0.5 lžičkymletý pepř
100 ghladká mouka
8 ksvelké brambory
200 mlvlažné mléko

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky a krátce ji orestujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji. Přidáme papriku i slaninu a na mírném ohni vše podusíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k zeleninové směsi, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec do leča rozklepneme vejce a necháme je "srazit". Směs udržujeme teplou. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Směs zahustíme moukou i strouhankou a dobře promícháme. Rozpálíme olej a pečeme malé bramboráčky po obou stranách dozlatova. Na talíř položíme jeden bramboráček, navrstvíme na něj lečo a přiklopíme dalším bramboráčkem. Pro potěchu oka můžeme ozdobit snítkou petrželky nebo listem salátu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramboráčky plněné lečem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena